Enviropolícia obvinila troch mužov, ktorí mali nelegálne navážať množstvo odpadu a zarobiť tak tisíce eur


Foto: Enviropolícia obvinila troch mužov, ktorí mali nelegálne navážať množstvo odpadu a zarobiť tak tisíce eur Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Polícia Slovenskej republiky dnes 2. augusta zverejnila informáciu o nelegálnych prevozoch odpadu, ktorý pozostával najmä z plastu, skla či papiera. Po dovezení mal byť tento odpad uschovaný v hale v obci Trenčianske Bohuslavice v okrese Nové Mesto nad Váhom.

Vyšetrovateľ oddelenia Trenčín obvinil zo zločinu neoprávneného nakladania s odpadmi 35-ročného muža z Rožňavy, 39-ročného muža z Topoľčian a 41-ročného muža z Chynorian.

Podľa slov polície mali obvinení muži v auguste a v septembri 2021 protiprávne zorganizovať 19 cezhraničných prepráv 480 ton odpadu zo Spolkovej republiky Nemecko do haly v Trenčianskych Bohuslaviciach.

Areál spoločnosti však nedisponoval ako zariadenie na zhodnocovanie odpadov. Týmto konaním obvinení neoprávnene nakladali s odpadmi z nezákonných cezhraničných prepráv v rozsahu takmer 48-tisíc eur.



V auguste 2021 mali obvinení opäť zorganizovať prepravu rôznorodej zmesi podrveného plastu, kúskov káblov a kúskov drôtov (približne 23 ton) od talianskej spoločnosti do areálu v Trenčianskych Bohuslaviciach v rozsahu skoro 2,5-tisíc eur. 

Rovnako v auguste 2021 mali dvaja z obvinených zorganizovať ďalšie tri nezákonné cezhraničné prepravy a prevziať viac ako 66 ton odpadu od spoločnosti z Poľska do rovnakého areálu v Trenčianskych Bohuslaviciach v rozsahu 6,5-tisíc eur.

Obvinení ďalej protiprávne sprostredkovali prevzatie tohto odpadu ďalšou spoločnosťou z Trenčianskych Bohuslavíc a po ich zmiešaní s inými odpadmi ich odovzdali zariadeniu na spaľovanie odpadov Považské Cementárne, s. r. o. za účelom energetického zhodnotenia odpadov,“ uzatvára polícia v príspevku na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu