FOTO: Trenčianska župa schválila 54 ekologických projektov v hodnote 102-tisíc eur


FOTO: Trenčianska župa schválila 54 ekologických projektov v hodnote 102-tisíc eur
Galéria: 21 fotiek
Foto: tsk.sk

Včera 1. augusta informoval Trenčiansky samosprávny kraj, že vďaka projektom z grantového programu Zelené oči sa bude územie kraja opäť zelenať. V rámci troch hodnotiacich kôl bola v tomto roku predložená stovka projektov, z ktorých bolo schválených až 54 zelených projektov v sume približne 102-tisíc eur.

Z oblasti priamych aktivít sa realizácie dočká 38 projektov a zvyšných 16 projektov bude zameraných na šírenie osvety o ochrane životného prostredia.

Samospráva uviedla, že zo strany škôl, miest a obcí bol záujem najmä o priame aktivity, osvetové aktivity budú zasa doménou základných škôl, materských škôl a občianskych združení.


Najviac schválených projektov je z okresu Trenčín, Považská Bystrica a Prievidza. Vďaka Zeleným očiam pribudnú v kraji 3 dažďové záhrady, zveľadia sa verejné priestranstvá a školy si zlepšia infraštruktúru pre environmentálnu výchovu,“ priblížila administrátorka programu Zelené oči Andrea Molnárová.


Chystajú sa tiež nové publikácie, ktoré budú už čoskoro dostupné v krajskej ekoporadni na webstránke kraja. Ďalšie zaujímavé zelené projekty bude možné predložiť v januári 2024.

Vzhľadom na zvýšený záujem odporúčame žiadosti o grant podať hneď v januári a pred podaním žiadosť radšej konzultovať s poskytovateľom dotácie,“ uzatvára na oficiálnom webe župy Andrea Molnárová.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu