FOTO: Umenie spoza múrov väzenia. Na pódiu to roztočila aj kapela s originálnym názvom


FOTO: Umenie spoza múrov väzenia. Na pódiu to roztočila aj kapela s originálnym názvom
Galéria: 6 fotiek
Foto: archív ZVJS

Spoza múrov väzenia v Ilave znela dva dni hudba rôznych žánrov. Ako informoval Zbor väzenskej a justičnej stráže na svojich stránkach, ústav v Ilave sa opäť rozozvučal tónmi hudby v podaní ústavných hudobných skupín zložených z odsúdených a príslušníkov zboru.

„Počas týchto dvoch dní vystúpili v kultúrnej miestnosti hudobné telesá ako i jednotlivci pred odsúdenými zo stredného i maximálneho stupňa stráženia, ktorí zaplnili sálu do posledného miesta,“ doplnilo vedenie ústavu s tým, že zazneli známe i svetoznáme “songy”, ale aj gospelové piesne.

Na hudobnom podujatí vystúpila aj kapela s netradičným názvom. „Pod vedením väzenského pastora a dvoch väzenských psychológov, ktorí sú s jedným odsúdeným súčasťou ústavnej gospelovej skupiny Boanerges, sa predstavili aj traja odsúdení s výstižným názvom Cela 43, ako i dvaja jednotlivci, ktorí boli nedávno tiež účastníkmi súťaže Ilava má superstar konanej v tunajšom ústave,“ ozrejmil zbor.

Ako zbor justičnej a väzenskej stráže ďalej uviedol, podujatie sa nieslo v dobrej atmosfére, k čomu prispela neraz aj pozitívna reakcia publika. To sa podľa slov zboru pridalo aj spevom známych melódií, či potleskom.
„Nemôžeme tiež nespomenúť, že okrem hudobného umenia sa do akcie zapojili i ďalší odsúdení, ktorí pod vedením špeciálnej pedagogičky pripravili tematické kulisy a výzdobu pódia,“ uzavrel zbor justičnej a väzenskej stráže.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu