FOTO: Premiér Odór sa stretol s potápačmi a zdravotníkmi z Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne


FOTO: Premiér Odór sa stretol s potápačmi a zdravotníkmi z Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne
Galéria: 5 fotiek
Foto: MV SR

Predseda vlády Slovenskej republiky Ľudovít Odór, ktorý je zároveň poverený riadením ministerstva vnútra, navštívil v utorok 1. augusta 2023 Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne. Jeho kroky smerovali aj do miestnej hasičskej stanice, ktorá je jedinečná potápačskou skupinou a špecializovanou ambulanciou. 

Premiér a štátny tajomník rezortu vnútra Ľubomír Šablica si v spoločnosti prezidenta hasičského zboru Pavla Mikuláška pozrel areál a vybavenie stanice. Taktiež sa stretli s miestnou potápačskou skupinou, ktorá má momentálne 18 členov, ako aj s 11 zdravotníckymi záchranármi, ktorí zabezpečujú špecializovanú ambulanciu. 

Tá býva nasadená predovšetkým pri závažných udalostiach, ako napríklad priemyselné havárie, živelné pohromy, vážne dopravné nehody či vyslobodzovanie osôb z hĺbok a výšok. Taktiež pomáha samotných hasičom v prípade, že sa pri zásahu porania. 


Hasiči nezasahujú len pri likvidácii požiarov, dopravných nehodách, ale aj pri mimoriadnych udalostiach. Náplňou ich práce je záchrana majetku a ľudských životov, a práve preto verejnosť oprávnene považuje hasičov za jednu z najdôveryhodnejších inštitúcii na Slovensku. Ďakujem vám za vašu dosiaľ odvedenú prácu,“ vyjadril sa premiér Odór. 

Štátny tajomník ministerstva vnútra Ľubomír Šablica využil túto príležitosť na to, aby sa záchranárom osobne poďakoval za skvelú reprezentáciu na medzinárodnej súťaži posádok zdravotníckych záchranných služieb Rallye Rejvíz 2023. Zúčastnili sa jej aj posádky z Česka, Holandska, Japonska, Kanady, Litvy, Maďarska, Nemecka, Nórska, Poľska, Rakúska, Grécka, Slovinska, Švajčiarska, USA a Británie, pričom Slováci obsadili tretie miesto. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu