Lucia obžalovaná z vraždy manžela sa opäť postavila pred súd. Chýbal však dôležitý svedok


Foto: Lucia obžalovaná z vraždy manžela sa opäť postavila pred súd. Chýbal však dôležitý svedok
Galéria: 4 fotky
Foto: Marián Michalko

Súdny proces z 33- ročnou Luciou je ako začarovaný. Prvé pojednávanie muselo byť odložené kvôli nahlásenej bombe, tie ďalšie  ignoruje dôležitý svedok. Verdikt v prípade vraždy z Dubnice nad Váhom z apríla 2022, kedy mala podľa obžaloby 33-ročná Lucia  jedinou ranou do srdca zabiť svojho manžela Tomáša (35) je tak stále v nedohľadne. Dôvodom je práve kľúčový svedok Tibor, ktorý bol v čase tragédie s oboma manželmi v byte.

Na utorkové pojednávanie  Tibor neprišiel aj napriek tomu, že bol predvolaný. Na súde bolo na programe vypočutie svedkov, medzi ktorými bol najdôležitejší práve Tibor. Práve on má mať v prípade hlavné slovo. V osudný deň ho Lucia zavolala, aby prišiel k nim domov, pretože sa bojí, že by jej manžel mohol ublížiť.

V deň vraždy šla Lucia s rodičmi k babke, kde vypila dva poháre vína. Po návrate domov zavolala manželovi, kde je a kedy sa vráti. Vtedy sa dozvedela, že sedí v krčme a mal konflikt v práci, kde napadol kolegu. Keď sa manžel nevrátil ani do polnoci, vybrala sa do krčmy pre neho. V pohostinstve sedel aj s hlavným svedkom Tiborom. Toho Lucia poprosila, aby šiel s nimi domov, pretože sa bála, že ju manžel zbije.

V byte v Dubnici nad Váhom si Lucia naliala ďalší pohár vína. Pil aj Tibor. Potom začala žena manželovi vyčítať, že neustále pije a hádka sa zvrhla na bitku, keď Tomáš napadol Luciu. „Ja som sedela za barovým pultom. On odrazu vyletel, zhodil ma zo stoličky a začal ma udierať. Tibor ma chcel brániť,“ vypovedala Lucia s tým, že jej muž začal surovo biť Tibora na čo ona vzala nôž, pristúpila k nemu odzadu a keď sa otočil bodla. Jedinou ranou mu zasiahla srdce.

Lucia tiež pred súdom vypovedala, že manžel ju dlhodobo týral. Fyzicky aj psychicky. Bitky mali začať už rok po svadbe a pokračovali neustále, najmä v čase, keď manžel pil. Ten podľa nej zvykol piť cez víkendy. V prípade dokázania viny hrozí Lucii až 25 ročný trest za mrežami.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu