FOTO: Policajti Trenčianskeho kraja majú nové posily, hybridné vozidlá hradené z plánu obnovy


FOTO: Policajti Trenčianskeho kraja majú nové posily, hybridné vozidlá hradené z plánu obnovy
Galéria: 3 fotky
Foto: Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky

Policajti Trenčianskeho kraja dostali ďalšie autá z Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky. V piatok 28. júla 2023 si prezvali osem vozidiel Toyota RAV4 PHEV v plug-in hybridnej verzii s novým dizajnom, ktoré im budú pomáhať pri plnení služobných povinností. 

Celkovo bolo z plánu obnovy zakúpených a prerozdelených už 400 áut Toyota RAV4 PHEV plug-in hybrid v policajnej verzii. Rezort vnútra zabezpečil taktiež 120 vozidiel BMW X3 xDrive30e PHEV kategórie SUV 4x4 plug-in hybrid a 30 kusov áut KIA Sportage 1,6 TGDI PHEV kategórie SUV 4x4 plug-in hybrid.

Autá sú nakupované na základe verejného obstarávania a priebežne prideľované na krajské a okresné riaditeľstvá Policajného zboru v rámci celého Slovenska. „Nahrádzajú zastaraný vozový park rezortu vnútra, ktorý je potrebné zmodernizovať,“ vysvetlil tlačový odbor ministerstva vnútra. 

Ruka v ruke s pribúdajúcimi hybridnými vozidlami prebieha aj montáž nabíjacích staníc. Podľa ministerstva vnútra je aktuálne pokrytých 49 lokalít a vybudovaných 182 nabíjacích bodov. Do konca novembra 2023 by malo byť na celom Slovensku dokončených celkovo 430 nabíjacích bodov.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu