FOTO: Pri Novom Meste nad Váhom bola nájdená stará munícia, na mieste zasahoval pyrotechnik


FOTO: Pri Novom Meste nad Váhom bola nájdená stará munícia, na mieste zasahoval pyrotechnik
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Polícia Trenčianskeho kraja dnes 27. júla informovala verejnosť, že v blízkosti cestnej komunikácie medzi Novým Mestom nad Váhom a Starou Turou bola počas prác na odvodňovacom kanáli nájdená nebezpečná munícia.

Operačný dôstojník ihneď vyslal na miesto nálezu munície pyrotechnika Krajského riaditeľstva Policajného zboru z Trenčína. Do jeho príchodu miesto zaistila policajná hliadka.

Pyrotechnik miesto nálezu za dodržania bezpečnostných predpisov prezrel a zistil, že ide o mínometný granát z obdobia druhej svetovej vojny nemeckej výroby. Granát bol značne skorodovaný s veľkým nánosom blata a hliny,“ uviedli trenčianski policajti v príspevku na sociálnej sieti.



Polícia ďalej konštatuje, že po očistení granátu pyrotechnik zistil, že táto munícia bola vystrelená, zapaľovač bol odtrhnutý a stabilizátor bol bez stabilizačných krídielok. To znamená, že nájdený granát nebol výbuchu schopný. Pyrotechnik po dôkladnom prezretí nenašiel na mieste žiadnu inú muníciu.

Za dodržania bezpečnostných opatrení pyrotechnik premiestnil mínometný granát do muničného trezoru v Dubnici nad Váhom, odkiaľ bude následne prevezený k pyrotechnickému zničeniu výbuchom,“ uzatvára polícia.

V prípade nájdenia akejkoľvek starej munície by ste mali bezodkladne kontaktovať políciu. S takýmto nálezom polícia neodporúča manipulovať, aj 80 rokov stará munícia môže byť stále nebezpečná a výbuchu schopná.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu