VIDEO: Most na trenčianskej „panelke“ musia vybudovať nanovo, práce sa tak predĺžia o 1 rok


Foto: VIDEO: Most na trenčianskej „panelke“ musia vybudovať nanovo, práce sa tak predĺžia o 1 rok
Galéria: 40 fotiek
Foto: tsk.sk

Rekonštrukcia 7,5 kilometrového úseku cesty prvej triedy I/9 medzi obcami Mníchova Lehota a Chocholná v okrese Trenčín, ktorá odštartovala na jar minulého roka 2022, zahŕňa rekonštrukciu niekoľkých mostov, výmenu podložia a obnovenie starej betónovej vozovky.

Pri rekonštrukčných prácach však zhotoviteľ zistil, že most cez rieku Váh je v havarijnom stave a nebude možné ho len zmodernizovať, ale bude nutné postaviť novú mostovku a spevniť podporné časti mosta,“ objasňuje Ministerstvo dopravy Slovenskej republiky v príspevku na sociálnej sieti.

Tento krok predĺži dokončenie daného úseku stavby až na koniec roka 2024, no zvyšné úseky cesty by mali byť dokončené do konca tohto roka.


Na základe statického posudku sa pripravuje nová projektová dokumentácia k mostu, ktorá povie, aká bude cena tejto rekonštrukcie,“ uviedol počas kontrolného dňa (25. júla) štátny tajomník Ministerstva dopravy Slovenskej republiky Jaroslav Kmeť.

Krajské mesto môže očakávať komplikácie so zvýšenou intenzitou dopravy a takisto aj cesty druhej triedy vo vlastníctve kraja, po ktorých vedú obchádzkové trasy.


Trenčiansky župan Jaroslav Baška na oficiálnom webe Trenčianskeho kraja uviedol, že na obchádzkovej trase cez Homôlku je od uzávierky tejto cesty zvýšený počet kamiónovej dopravy, ako aj na ceste druhej triedy II/507 od Nového Mesta nad Váhom cez Krivosúd-Bodovku a cez Trenčianske Stankovce.

Veľmi by nám pomohlo, ak by investor spoločne so zhotoviteľom pohli práce na križovatkách Trenčianska Turná – Trenčianske Stankovce a novovybudovanej kruhovej križovatke, ktorá bude smerovať k Laugaríciu,“ uzatvára J. Baška.

Na pôde župného úradu sa 24. júla konalo rokovanie so štátnym tajomníkom, kde sa diskutovalo o Pláne obnovy a odolnosti Slovenskej republiky, v rámci ktorého sa chce župa uchádzať o financie na úseky Vážskej a Hornonitrianskej cyklomagistrály. Témami rokovania boli aj projekty zamerané na zníženie energetickej náročnosti budov či stav projektovej prípravy dvoch rýchlostných ciest R2 a R6.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu