Súd poslal transvestitu Kima za mreže. Za pokus vraždy 17-ročnej tínedžerky strávi 19 rokov vo väzení


Foto: Súd poslal transvestitu Kima za mreže. Za pokus vraždy 17-ročnej tínedžerky strávi 19 rokov vo väzení Foto: Marián Michalko

Okrem obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu, čelil Kim Balážů aj obžalobe z prečinu krádeže mobilného telefónu. Pred sudcu Okresného súdu v Trenčíne ho v utorok dopoludnia priviezla väzenská eskorta. Po niekoľkých hodinách padol verdikt.


Verdikt sudcu Okresného súdu v Trenčíne znel 19 rokov za mrežami so zaradením do ústavu na výkon trestu odňatia slobody s maximálnym stupňom stráženia. Okrem toho bol Kimovi uložený  aj ochranný dohľad na dva roky. Ako ďalej prezradil hovorca trenčianskych súdov Roman Tarabus, obžalovaný je povinný uhradiť poškodenej zdravotnej poisťovni škodu vo výške 8310,51 eur do desiatich dní od právoplatnosti tohto rozhodnutia.


Svojej povesti nezostal prostoreký transvestita nič dlžný ani tentokrát. Potom, čo v minulosti šokoval vyhláseniami prečo by mu to malo byť ľúto a že do basy nepôjde, nikoho nezabil, perlil na súde opäť. Tentokrát sa mu nepozdávala výpoveď znalca z odboru psychológie a psychiatrie, ktorý ho oslovoval v mužskom rode. Kim Balážů na to podráždene zareagoval, že je žena.



Podľa slov znalca ale niet pochýb, že zo sexuologického hľadiska, ide u obžalovaného o poruchu sexuálnej identity a bola u neho diagnostikovaná aj duševná choroba. Ako znalec ďalej uviedol, bol K. Balážů v čase spáchania trestného činu schopný rozpoznať protiprávnosť svojho konania a ovládať ho.


Brutálny útok na bezbranné dievča sa odohral ešte v septembri 2021 v Trenčíne. Na Električnej ulici na chodníku  bodol do chrbta 17-ročné dievča. Na mladú ženu zaútočil, keď sa vracala domov. Trikrát ju pritom bodol do chrbta, až sa mu čepeľ na noži zlomila. Vážne zranenému dievčaťu sa aj napriek vážnym zraneniam podarilo ujsť približne 300 metrov a zavolať svojmu otcovi. Policajti ju našli pri vedomí a bola okamžite prevezená vrtuľníkom do nemocnice v Bratislave.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu