Policajti z Dubnice nad Váhom nachytali opitého šoféra, nafúkal takmer 3 promile


Foto: Policajti z Dubnice nad Váhom nachytali opitého šoféra, nafúkal takmer 3 promile Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Policajti Obvodného oddelenia z Dubnice nad Váhom včera 24. júla v nočných hodinách zastavili a následne kontrolovali vodiča osobného motorového vozidla značky Škoda Rapid. Hneď po zastavení bol muž podrobený dychovej skúške, ktorá skončila s pozitívnym výsledkom.

Policajná hliadka namerala 33-ročnému vodičovi 2,71 promile alkoholu v krvi. Opakovaná dychová skúška však mala ešte vyššiu hodnotu, muž druhýkrát nafúkal 2,88 promile.

Vodič bol na mieste v zmysle zákona obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na príslušné policajné oddelenie pre vykonanie ďalších úkonov,“ doplnila polícia. Vodiča neminulo ani obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

V zmysle zákona hrozí 33-ročnému mužovi trest odňatia slobody až na jeden rok. Polícia Trenčianskeho kraja v príspevku na sociálnej sieti opätovne žiada vodičov, aby boli na cestách zodpovední a nepožívali alkohol alebo iné návykové látky pred tým, než sadnú za volant.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu