Pri Prievidzi mal v chate vybuchnúť plyn, na mieste zasahuje množstvo hasičov a záchranárov


Foto: Pri Prievidzi mal v chate vybuchnúť plyn, na mieste zasahuje množstvo hasičov a záchranárov
Galéria: 9 fotiek
Foto: Trenčínak.sk

Dnes 25. júla 2023 malo v ranných hodinách dôjsť v obci Lehota pod Vtáčnikom (okres Prievidza) k nešťastiu. Podľa Krajského operačného strediska Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne došlo k výbuchu v chate.

Na miesto boli vyslané všetky záchranné zložky. Zasahuje zatiaľ trinásť hasičov so šiestimi kusmi techniky z Okresného riaditeľstva HaZZ v Prievidzi a v Trenčíne. Pri udalosti zasahujú dva záchranárske vrtuľníky z Banskej Bystrice a Bratislavy.

V chate sa malo podľa našich informácií nachádzať 13 osôb, z toho 10 detí. Vybuchnúť mal plynový sporák, pričom sa zranilo spolu deväť osôb. Bližšie informácie zisťujeme.

Aktualizácia 10:50 hod.

V chate boli ubytované deti vo veku od 12 do 16 rokov z Českej republiky. Malo ísť o horolezecké sústredenie v turistickej chate Smrečina.



Aktualizácia 11:20 hod.

K výbuchu na horskej chate neďaleko obce Lehota pod Vtáčnikom boli dnes dopoludnia vyslané dva záchranárske vrtuľníky. Ako prvý vzlietol vrtuľník z Banskej Bystrice. Keďže zranení sa nachádzali na mieste, kde nebolo možné pristáť, lekár bol spustený k miestu nehody na lane pomocou palubného navijaka.

„Na mieste sa nachádzalo 9 zranených, ktorí už boli v starostlivosti pozemných záchranárov. Náš lekár si do svojej starostlivosti prevzal najťažšie zranenú osobu, 11-ročné dievča českej národnosti, ktoré utrpelo poranenia tváre. Po ošetrení a preložení na palubu vrtuľníka bolo dievča v stabilizovanom stave pri vedomí prevezené do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici,“ spresnila Zuzana Turočeková z AIR TRANSPORT EUROPE.

Medzičasom smeroval na miesto udalosti druhý vrtuľník zo strediska Bratislava. Jeho posádka po prílete ošetrila 45-ročnú ženu českej národnosti s poranením hornej končatiny a viacerými povrchovými zraneniami. V stabilizovanom stave bola vrtuľníkom prevezená do nemocnice v Banskej Bystrici.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu