VIDEO: V areáli púchovského gymnázia pribudlo originálne športovisko


Foto: VIDEO: V areáli púchovského gymnázia pribudlo originálne športovisko
Galéria: 24 fotiek
Foto: tsk.sk

Trenčianska župa v areáli púchovského gymnázia vybudovala novú prístavbu telocvične, akou sa môže pýšiť len máloktorá škola. Nové športovisko je napojené na pôvodnú telocvičňu a vo svojich vnútorných priestoroch ponúkne novú lezeckú stenu či veľkoplošné zrkadlo s baletnou žrďou. Originálnej prístavbe sa tak v novom školskom roku poteší viac ako 400 žiakov.

Veľmi sa tešíme z novej prístavby telocvične. Už sme si mysleli, že sa v areáli školy nedá nič ďalšie vybudovať, ale opak je pravdou,“ uviedla zástupkyňa riaditeľa školy Mária Pastorková na oficiálnej webstránke Trenčianskeho samosprávneho kraja.


Pridanou hodnotou tejto stavby je pochôdzna strecha, ktorá bude slúžiť ako učebňa pre žiakov. Gymnázium v Púchove robí veľa zelených projektov, do ktorých patrí aj táto stavba. Už pred spustením do prevádzky sa na jej streche zelenajú rastliny, ktoré sú zavlažované pomocou kvapôčkovej techniky.


Čo nás najviac teší, je, že stavba je vybudovaná s predstihom viac ako 3 mesiace. Júl a august plánujeme využiť na konečné úpravy a získanie kolaudačného rozhodnutia tak, aby bolo toto športové zázemie pre žiakov pripravené do začiatku nového školského roka,“ informuje trenčiansky župan Jaroslav Baška a dodáva, že do vynoveného športoviska župa investovala takmer 1 milión eur.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu