FOTO: Enviropolicajti si posvietili na odpad. Na hornú Nitru ho mali byť navezené obrovské množstvá


FOTO: Enviropolicajti si posvietili na odpad. Na hornú Nitru ho mali byť navezené obrovské množstvá
Galéria: 5 fotiek
Foto: Polícia Slovenskej republiky

Polícia Slovenskej republiky na svojej stránke oznámila ďalší úspech trenčianskych enviropolicajtov. „Vyšetrovateľ oddelenia Trenčín odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality Národnej centrály osobitných druhov kriminality Prezídia Policajného zboru vzniesol obvinenie 44-ročnému mužovi z Banskej Bystrice za prečin neoprávnené nakladanie s odpadmi,“ ozrejmila polícia.

Podľa polície obvinený muž do apríla roku 2022 v obci Malá Lehôtka v okrese Prievidza, v budovách v areáli bývalého poľnohospodárskeho družstva, protiprávne uložil a ponechal odpad na inom mieste ako na mieste na to určenom.

„V rozpore s príslušnými právnymi predpismi a bez povolenia dal obvinený do areálu naviesť biologicky rozložiteľný kuchynský a reštauračný odpad o objeme 19 metrov kubických a 140 litrov, ako aj jedlé oleje a tuky o objeme 1 250 litrov uložené v plastových nádobách a kontajneri,“ upresnila polícia s tým, že nakladanie s odpadmi je prísne regulované.

Ako polícia ďalej uviedla, podľa odborného vyjadrenia celkové náklady na zneškodnenie predmetného odpadu predstavujú viac ako 3 300 eur. „Polícia upozorňuje občanov a aj podnikateľskú verejnosť, že nakladanie s odpadmi je prísne regulované, keďže takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti,“ upozornila polícia.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu