FOTO: Veľké hrdinstvo člena trenčianskeho pátracieho tímu. Neváhal riskovať svoj život pre záchranu iných


FOTO: Veľké hrdinstvo člena trenčianskeho pátracieho tímu. Neváhal riskovať svoj život pre záchranu iných
Galéria: 3 fotky
Foto: Pohotovostný pátrací tím - TN kraj

Stačí okamih a všetko sa môže zvrtnúť. K lepšiemu či horšiemu. Pohodové popoludnie partie mladých ľudí pri vode neďaleko Púchova sa premenilo behom sekundy doslova na boj o život. V blízkosti sa našťastie nachádzal tamojší člen trenčianskych pátračov.

Ako uviedol Pohotovostný pátrací tím z Trenčianskeho kraja na svojich stránkach, ich člen bol v pravý čas na správnom mieste. Mladý pátrač sa pritom stal členom tímu len nedávno, dovtedy pomáhal ako dobrovoľník a išlo už o druhý prípad, kedy sa mu podarilo zachrániť život.

V ten deň, v čase osobného voľna sa vybral s kamarátmi k vode. Podľa jeho slov nič nenasvedčovalo blížiacej sa tragédii až kým sa jedna zo zabávajúcich sa osôb obďaleč nerozhodla dobrovoľne ukončiť svoj život skokom do vody a vzďaľovala sa v silnom prúde od brehu.



 „Náš kolega neváhal, skočil do vody a vytiahnuť osobu z vody na breh. Po privolaní záchranných zložiek, bola osoba prevezená do nemocnice,“ ozrejmil Pohotovostný pátrací tím a apeloval na ľudí, ktorí sa potýkajú s problémami a nevedia ako ďalej, aby sa obrátili na odborníkov.

Takmer navlas rovnaká situácia sa odohrala ani nie mesiac predtým. Mladý pátrač opäť neváhal a vrhol sa do vody, kde chcela ukončiť svoj život ďalšia bezradná osoba. Aj tú sa mu podarilo vytiahnuť na breh, privolať záchranné zložky, ktoré si zachránenú osobu vzali do svojej opatery.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu