V tejto obci na Považí onedlho uzavrú železničné priecestie. Miestni hovoria o historickom okamihu


Foto: V tejto obci na Považí onedlho uzavrú železničné priecestie. Miestni hovoria o historickom okamihu Foto: archív obec Trenčianske Jastrabie

Vodiči, ktorí museli každý deň prechádzať cez toto železničné priecestie sa poriadne nahromžili. Prechod cez zničené koľajisko bol nielen adrenalínový, ale aj riadne nebezpečný. Plechové tátoše na ňom dostali riadne zabrať. Ako informovala obec Trenčianske Jastrabie na svojich stránkach, nastal ale prelomový okamžik.

„Dočkali sme sa! Historický okamžik, ktorý sa zdal byť neriešiteľný a nereálny sa po rokoch stane skutočnosťou,“ nešetrilo radosťou vedenie obce na sociálnych sieťach a zároveň dodalo, že v čase od 7.8.2023 do 12.8.2023 bude železničné priecestie na Červenom hostinci  úplne uzavreté.

„Obchádzka bude cez Mitickú križovatku z dôvodu rekonštrukcie priecestia a z dôvodu, aby tam už autá neskákali do vzduchu a neutŕhali si olejové vane. Spoločne so starostkou Jankou Šebáňovou z Trenčianskych Mitíc, s ktorou sme sa dlhodobo zaujímali a vyvíjali tlak na rekonštrukciu daného priecestia sme nesmierne radi, že opäť sa podarila prospešná vec pre náš región,“ uviedla obec na záver.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu