Sudca Okresného súdu v Trenčíne poslal svata Moniky Jankovskej za mreže


Foto: Sudca Okresného súdu v Trenčíne poslal svata Moniky Jankovskej za mreže
Galéria: 5 fotiek
Foto: Marián Michalko

Až 15 rokov má podľa verdiktu Okresného súdu v Trenčíne stráviť Peter Vasko za mrežami v najprísnejšie stráženom väzení. K tomu má ešte podľa vyjadrenia súdu zaplatiť Ondrejovi Janíčkovi sumu 231 tisíc eur. Petrovi Vaskovi pritom hrozil až doživotný trest. Súdne konanie sa konalo v jeho neprítomnosti. V kauze baru Fatima figurovalo aj meno sudkyne Moniky Jankovskej.

Peter Vasko  mal podľa obžaloby pod hrozbou násilia prinútiť Ondreja Janíčka, aby previedol na nebohého bývalého mafiánskeho bossa Petra Čongrádyho lukratívny podnik v centre Trenčína, rovno pod hradom. Proti jeho vôli ho mal posadiť do auta a odviezť k Petrovi Čongrádymu. „Odviezli ma k nemu s tým, že musím dať pokyn na prepis svojho majetku,“ povedal Ondrej Janíček.


Podľa slov Janíčka je rozsudok trenčianskeho súdu prelomový a plne s ním súhlasí, výhrady však má iba k jeho trvaniu. Trestný čin podľa jeho slov oznámil na polícii ešte v roku 2006. „Vtedy zastavili toto trestné konanie, ktoré sa obnovilo až v roku 2010,“ ozrejmil O. Janíček s tým, že Peter Vasko sa úmyselne vyhýbal trestnému konaniu. „Toto súdne konanie bolo tak neúmerne dlhé a preto sa obžalovanému skrátil trest. Je ale podstatné, aby verejnosť vedela, že to bolo účelové a obštrukčné vo vzťahu k samotnému Vaskovi, ktorý predlžoval toto konanie,“ povedal O. Janíček.


Ten po vyhlásení rozsudku neskrýval nadšenie. 15 rokov je podľa neho dostačujúci trest. Úplne opačný názor mali obhajcovia Petra Vaska. Obaja sa zhodli že rozsudok Okresného súdu v Trenčíne nie je správny a ani zákonný a priamo na súde sa proti nemu odvolali.


Súd absolútne ignoroval všetky naše návrhy na vykonanie dokazovania z ktorých vyplynulo, že pán Janíček a pán Strelčík sú nedôveryhodné osoby, ktoré dávali súdu falošné dokumenty, čo bolo preukázané. Z vykonaného dokazovania vyplynulo, že osoby Ondrej Janíček a Jozef Strelčík nemôžu byť v postavení poškodených nakoľko nikdy neboli vlastníci sporného objektu Fatima. Touto skutočnosťou sa však súd absolútne nezaoberal,“ povedali po skončení pojednávania obhajcovia Petra Vaska.

Rozhodnutie súdu je nateraz neprávoplatné, obhajoba sa na mieste proti nemu odvolala a rozhodovať tak bude odvolací krajský súd.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu