Trom vodičom v Trenčianskom kraji hrozí po víkende väzenie. Šoférovali úplne opití


Foto: Trom vodičom v Trenčianskom kraji hrozí po víkende väzenie. Šoférovali úplne opití Foto: Ilustračné foto

Policajti Trenčianskeho kraja zverejnili v príspevku na sociálnej sieti zhrnutie víkendových dopravných kontrol. Podarilo sa im odhaliť niekoľko vodičov, ktorí si sadli za volant posilnení väčším množstvom alkoholu.

Na Ulici Milana Rastislava Štefánika v Považskej Bystrici zastavili policajti auto značky Škoda Octavia. Po vykonaní dychovej skúšky sa ukázalo, že 38-ročný vodič mal v krvi 1,90 promile alkoholu.

Druhého opitého vodiča odhalili príslušníci Obvodného oddelenia Policajného zboru Stará Turá. Tí zastavili v obci Moravské Lieskové vodiča Škody Fabia, pretože ignoroval svetelnú signalizáciu a prešiel na červenú. Pri kontrole zistili, že 57-ročný vodič mal krátko popoludní 2,31 promile alkoholu v krvi. 

Policajtom v Handlovej sa zas podarilo odhaliť opitého 20-ročného motocyklistu. Vykonaná dychová skúška ukázala, že mladík jazdil na motorke s 2,27 promile.  


Všetci traja vodiči čelia obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, ktoré im boli vznesené zo strany policajtov Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Považskej Bystrici, v Novom Meste nad Váhom a Prievidzi,“ dopĺňajú trenčianski krajskí policajti. 

Podľa platnej legislatívy ide v prípade jazdy nad 1 promile o trestný čin, za ktorý hrozí až ročné väzenie. O tom, aký trest bude týmto vodičom uložený, rozhodne súd. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu