Mestskí policajti stopli prípravu „chutnej delikatesy“ v chránenej oblasti, ratovali auto bez vodiča aj srnku


Foto: Mestskí policajti stopli prípravu „chutnej delikatesy“ v chránenej oblasti, ratovali auto bez vodiča aj srnku
Galéria: 2 fotky
Foto: mm/ archív mesto Trenčín

Jeden z najrušnejších týždňov majú za sebou trenčianski mestskí policajti. V období od 3. do 16. júla 2023 preverovala a riešila Mestská polícia Trenčín celkom 1017 udalostí. Informovalo o tom hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová. Hliadka zasahovala v pondelok 10. júla krátko po ôsmej hodine večer aj v chránenej oblasti Lužný les.

„Podľa nahlásenia na linku 159 tam mala byť skupina osôb. Z miesta bolo vidno stúpať dym, ako keby dochádzalo k vypaľovaniu káblov. Policajná hliadka na mieste udalosti našla horiaci oheň a pri ňom muža, ktorý jej povedal, že si chcel opiecť špekáčiky,” prezradila E. Ságová s tým, že hliadka muža poučila o tom, že sa nachádza v chránenej oblasti Lužný les kde je podľa platného Všeobecne záväzného nariadenia mesta zakázané zakladať oheň. Ten musel muž okamžite uhasiť.


O dva dni neskôr na Východnej ulici spozorovala hliadka mestskej polície v stredu asi hodinu po poludní netypicky odstavené motorové vozidlo, ďaleko od krajnice, mierne šikmo a v protismere.


„Policajti kontaktovali a privolali vodičku, ktorá  nevedela vysvetliť, ako sa tam auto dostalo, lebo ho zaparkovala na náprotivnej strane cesty. Okoloidúci muži uviedli, že vozidlo sa samovoľne pohlo z parkovacieho miesta do stredu cesty a zotrvačnosťou prešlo až do protismeru,“ opísala hovorkyňa mesta kurióznu situáciu.


Zasahujúci mestskí policajti podložili pod zadné koleso kameň, aby nezacúvalo späť do stredu cesty a vodička bola hliadkou poučená o povinnostiach vodiča týkajúcich sa zabezpečenia vozidla voči samovoľnému pohybu.


Ako hovorkyňa mesta ďalej doplnila, obyvateľ Slnečného námestia nahlásil v piatok 14. júla popoludní na linku 159, že  má vo svojej záhrade zranenú srnku. „Policajti na mieste zistili, že srnka nevie sama zo záhrady odísť a zavolali poľovníka z Poľovného združenia Soblahov, ktorý srnku zobral a vypustil do lesa,“ uzavrela E. Ságová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu