Prievidžan mal dlhé roky týrať svoju 91-ročnú matku. Seniorka sa pred ním zo strachu zamykala v izbe


Foto: Prievidžan mal dlhé roky týrať svoju 91-ročnú matku. Seniorka sa pred ním zo strachu zamykala v izbe Foto: pixabay.com

Policajný vyšetrovateľ v Prievidzi obvinil 57-ročného muža zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Informovali o tom Policajti Trenčianskeho kraja v príspevku na sociálnej sieti. Páchateľ bol v minulosti už 7-krát súdne trestaný. 

Podľa doteraz zistených informácií mal dotyčný takmer 4 roky vážne ubližovať svojej 91-ročnej matke. „Keď bol pod vplyvom alkoholu, čo bolo skoro denne, vulgárne jej nadával, bol voči nej agresívny a opakovane ju fyzicky napádal,“ informuje hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Seniorka sa mala zo strachu zamykať v izbe, pričom jej syn búchal na dvere a hovoril jej, aby už umrela. Zabránil jej zrušiť mu trvalý pobyt v jej byte, často si od nej pýtal peniaze na cigarety a vulgárne jej nadával, keď mu ich nechcela dať. Z bytu bolo pravidelne počuť krik a prosby 91-ročnej ženy, aby jej neubližoval. 

Situácia vyvrcholila v jeden deň, keď chcela dôchodkyňa odísť z bytu a jej syn jej to nechcel dovoliť. Fyzicky na ňu zaútočil, ťahal ju od dverí a udieral ju do hlavy. Následne ju chytil za vlasy a udieral jej hlavu do dverí. 


Žena sa našťastie dokázala dostať k telefónu a zavolať policajtov. Tí muža okamžite po príchode zadržali a podrobili ho dychovej skúške na alkohol, ktorej výsledok bol 1,98 promile.

Muž je momentálne umiestnený v cele predbežného zadržania a čaká na rozhodnutie súdu o tom, či bude stíhaný väzobne. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 15 rokov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu