Len si sadnúť a čítať. V pondelok otvorí v Púchove svoje brány vynovená letná čitáreň


Foto: Len si sadnúť a čítať. V pondelok otvorí v Púchove svoje brány vynovená letná čitáreň
Galéria: 9 fotiek
Foto: archív mesto Púchov

Letná čitáreň Vladimíra Roya už v pondelok otvorí svoje brány. „Od pondelka otvára Mestská knižnica Vladimíra Roya Púchov v prízemí budovy Malého župného domu priľahlú Letnú čitáreň Vladimíra Roya pre všetkých čitateľov mestskej knižnice, ktorí majú radi výborné knihy a príjemné prostredie, v ktorom čítanie prináša radosť,“ upresnilo mesto na svojich stránkach.

Mesto ďalej uviedlo, že letná čitáreň bude v tomto roku, s ohľadom na priaznivé počasie, k dispozícii počas otváracích hodín mestskej knižnice, až do konca mesiaca september. Jej prevádzku plánuje mesto aj na budúci rok  a to v mesiacoch jún až september. „V júni 2024 zároveň prebehne výsadba kvetov vo vyvýšených záhonoch letnej čitárne v spolupráci s predškolákmi materských škôl v meste a Denného centra seniorov mesta Púchov,“ doplnila púchovská samospráva.

Ako mesto ďalej ozrejmilo, vybavenie letnej čitárne zrealizovalo Oddelenie školstva a sociálnych vecí Mestského úradu v Púchove počas uplynulých dní tak, aby už od polovice júla mohli čitatelia stráviť svoj voľný čas v novej oddychovej zóne mestskej knižnice. „Pripravené sú nové knižné tituly, časopisy, regionálne periodiká a denná tlač,“ dodalo mesto na záver.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu