VIDEO: Ako z akčného filmu. Kým policajti zachraňovali muža, nad hlavou im iskrili káble a šľahali plamene


Foto: VIDEO: Ako z akčného filmu. Kým policajti zachraňovali muža, nad hlavou im iskrili káble a šľahali plamene
Galéria: 7 fotiek
Foto: Marián Michalko

Nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch. Na vlastnej koži sa o tom presvedčil 48-ročný muž z Trenčína potom, čo mu vzbĺklo niekoľko takmer 5 metrových tují na dvore rodinného domu. Ako uviedla trenčianska polícia na svojej stránke, upadol do bezvedomia potom, čo sa nadýchal splodín.


Na miesto boli privolané všetky záchranné zložky. Ako prví dorazili trenčianski policajti. „Boli sme operačným dôstojníkom vyslaní na požiar rodinného domu. V blízkosti bola škôlka, kde hrozil požiar, aj preto sme sa na miesto chceli dostať čo najrýchlejšie,“ prezradil policajt Marcel Spaček.

Ako ďalej M. Spaček doplnil, na dvore rodinného domu ležal muž v bezvedomí. „Ležal na chrbte, bol v bezvedomí, chrčal. Dali sme ho ihneď do stabilizovanej polohy. Uvoľňovali sme mu dýchacie cesty, opätovne upadol do bezvedomia, neskôr začal zvracať.,“ opísal dramatické okamihy M.Spaček. Záchrana ľudského života sa stala takmer osudnou aj samotným policajtom. „Kolega ma upozornil na to že prehára kábel vysokého napätia,“ pokračoval M. Spaček.


Jeho slová potvrdil aj ďalší zo zasahujúcich policajtov. „Po príchode nás oslovila mladá žena, že odpadol jej otec, ťažko dýchal,“ doplnil Martin Bulko s tým, že do príchodu záchranárov kontrolovali životné funkcie zraneného muža a po jeho odovzdaní do rúk zdravotníkov, venovali všetku svoju pozornosť iskriacim a pretrhávajúcim sa elektrickým káblom pod prúdom.

Tretí z policajtov, ktorí dorazili na miesto ako prví, prezradil, že tieto okamihy sa mu hlboko vryjú do pamäte. „Takýchto prípadov nie je veľa, kde bol taký súhrn rôznych okolností. Záchrana života, pretrhnuté elektrické káble, horiace tujky,“ zdôveril sa Ondrej Krištof s tým, že ich nesmierne teší, že sa im podarilo zachrániť mužovi život.

Oslovili sme aj zachráneného muža. Ten prezradil, že je policajtom vďačný za záchranu svojho života a ďakuje im.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu