FOTO: Cez víkend sa konajú Medzinárodné dni cyklistiky. Zistite, či sa vás dotknú dopravné obmedzenia


FOTO: Cez víkend sa konajú Medzinárodné dni cyklistiky. Zistite, či sa vás dotknú dopravné obmedzenia
Galéria: 3 fotky
Foto: pixabay.com

Vodiči v Trenčianskom kraji sa musia tento víkend pripraviť na dopravné obmedzenia. Dnes 14. júla 2023 totiž začína 60. ročník Medzinárodných dní cyklistiky, ktorý potrvá do nedele 16. júla 2023. Trasa pretekov povedie cez územie okresov Trenčín, Bánovce nad Bebravou, Ilava a Prievidza.

Trenčianska polícia upozorňuje motoristov, že na niektorých úsekoch bude z tohto dôvodu prerušená premávka. Trasy všetkých etáp pretekov môžete nájsť v galérii. 

Harmonogram Medzinárodných dní cyklistiky:

V piatok 14. júla 2023 sa bude konať prvá etapa pretekov – časovka jednotlivcov. Cyklisti vyštartujú o 17:30 hod. spred hotela Krym v Trenčianskych Tepliciach a cez obec Omšenie prejdú naspäť k hotelu v Trenčianskych Tepliciach. Posledný účastníci by podľa predpokladov mali do cieľa doraziť okolo 20:00 hod. Z bezpečnostných dôvodov sa časovka bude konať za úplného uzavretia trasy pre bežnú dopravu.

V sobotu 15. júla 2023 bude program pokračovať druhou etapu, a to cyklistickými pretekmi. Ich trasa povedie z námestia v Dubodiele cez obce Trenčianske Jastrabie, Svinná, Veľká Hradná, Malá Hradná, Ruskovce, Veľké Držkovce, Čuklasovce a naspäť do Dubodielu na námestie. Cyklisti absolvujú túto trasu päťkrát za sebou a celá etapa potrvá približne od 10:00 hod. do 13:05 hod. 

Konvoj týchto cyklistických pretekov bude vymedzený na začiatku policajným vozidlom so žltou zástavou a na konci policajným vozidlom so šachovnicovou zástavou. Premávka na tejto trase bude z dôvodu bezpečnosti prerušená. 



V nedeľu 16. júla 2023 sa bude konať tretia a záverečná etapa Medzinárodných dní cyklistiky. Na pretekárov čaká trasa vedúca z Dubnice nad Váhom cez ulice Hurbanova, Štúrova a Obrancov mieru a ďalej cez obce Prejta, Klobušice, Ilava, Košeca, Košecké Podhradie, Malé Košecké Podhradie, Háj, Horná Poruba – časť Štyri lipy, Homôlka, Valaská Belá, Zliechov, Košecké Rovné, Košecké Podhradie, Malé Košecké Podhradie, Háj, Horná Poruba – časť Štyri lipy, Homôlka, Valaská Belá, Zliechov, Košecké Rovné, Košecké Podhradie, Malé Košecké Podhradie, Háj, Horná Poruba – časť Štyri lipy, Ilava, Klobušice, Prejta, pričom skončia opäť v Dubnici nad Váhom.

Preteky potrvajú od 10:00 hod do približne 13:14 hod., pričom v tomto čase bude na trase prerušená doprava. Aj tento konvoj bude vymedzený policajným vozidlom so žltou zástavou na začiatku a druhým so šachovnicovou zástavou na konci. 

Polícia žiada návštevníkov podujatia, ako aj účastníkov miestnej cestnej premávky o ohľaduplnosť a o rešpektovanie pokynov usporiadateľov a polície. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu