V Trenčianskom kraji úradovali opäť bankomatoví zlodeji. Odniesli si takmer 19-tisíc eur


Foto: V Trenčianskom kraji úradovali opäť bankomatoví zlodeji. Odniesli si takmer 19-tisíc eur
Galéria: 5 fotiek
Foto: Marián Michalko

Ďalšia obec v Trenčianskom kraji sa stala terčom útoku bankomatových zlodejov. Tentokrát si vyhliadli jediný bankomat v obci Ladce. Podľa našich informácií ku krádeži malo dôjsť po druhej hodine nadránom. Nestalo sa tak po prvýkrát, podobný scenár sa tu odohral aj v roku 2021. Vtedy si páchatelia mali odniesť až 80 tisíc eur.

Miestni obyvatelia sa obávajú, že po tejto krádeži prídu aj o poslednú pohodlnú možnosť výberu peňazí z bankomatu. „Vôbec sme nič nepočuli, až potom, keď prišli policajti sme sa dozvedeli, čo sa stalo. Obávam sa, že po tomto tu už žiadny bankomat nedajú, veď ich tu vykrádali stále aj keď sú tu všade kamery,“ prezradila obyvateľka neďalekej bytovky.

Podľa našich informácií, pri krádeži bola použitá výbušnina, ktorá ale na rozdiel od predošlých prípadov, nerozmetala celý bankomat po okolí ako v minulosti v obci Drietoma, či pri nedávnom výbuchu bankomatu v Oslanoch. Zlodeji si z poškodeného bankomatu mali odniesť takmer 19-tisíc eur.



Prípadom sa zaoberajú trenčianski kriminalisti. „Na základe doteraz zisteného, dvaja maskovaní páchatelia v nočných hodinách na Cementárskej ulici v Ladcoch pristúpili k bankomatu a prelepili páskou priezor kamery, ktorý zachytáva jeho zákazníkov,“ doplnila trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.  

Podľa slov policajnej hovorkyne, páchatelia doposiaľ presne nezisteným spôsobom vyhotovili otvor do bankomatu a prekonali jeho bezpečnostné opatrenia. Následne z neho neoprávnene odcudzili finančnú hotovosť vo výške 18 940 eur. Polícia na mieste vykonala obhliadku miesta činu a zaistila niekoľko stôp a po páchateľoch tohto skutku intenzívne pátra,“ uviedla na záver K. Kuzmová.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu