Rázny krok primátora Bánoviec nad Bebravou po brutálnom incidente v jednom zo supermarketov v meste


Foto: Rázny krok primátora Bánoviec nad Bebravou po brutálnom incidente v jednom zo supermarketov v meste
Galéria: 3 fotky
Foto: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Prvému mužovi Bánoviec nad Bebravou podľa jeho slov, bezpečnosť obyvateľov mesta leží veľmi na srdci.Bezpečnosť občanov nášho mesta je pre mňa veľmi dôležitá,“ informoval Róbert Gašparík na sociálnej sieti. Ten ďalej uviedol, že nakoľko sa šíria rôzne informácie chce, aby verejnosť vedela, že po brutálnych udalostiach z bánovského supermarketu s neprispôsobivým občanom začal ihneď v ten deň konať, aby bol hlavne zadržaný tento vinník.

„Následne som inicioval mimoriadne stretnutie s riaditeľom okresného riaditeľstva Policajného zboru v našom okrese Jurajom Kadlecom ako aj s náčelníkom našej Mestskej polície Rastislavom Fedorom s jediným cieľom - zvýšiť prítomnosť bezpečnostných zložiek na exponovaných miestach a preventívne pôsobiť proti tým občanom, ktorí si myslia, že územie nášho mesta je boxerský ring,“ vysvetlil primátor Bánoviec nad Bebravou.

Takéto správanie podľa jeho slov nebude tolerované a budú prijaté patrične tvrdé opatrenia na to, aby im aj v budúcnosti zabránili.


Podľa polície sa 25-ročný muž  v obchodnom dome v Bánovciach nad Bebravou správal mimoriadne agresívne. V oddelení s textilom fyzicky napadol 59 ročnú ženu, následne svoj hnev obrátil proti 18 ročnému dievčaťu, hneď potom fyzicky napadol 19 ročného muža a následne aj 53 ročného muža.

Ako trenčianski policajti ďalej na sociálnej sieti uviedli, zamestnanci obchodného domu ihneď privolali na miesto políciu, agresívny muž ale ešte pred príchodom hliadky ušiel. „Hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru Bánovce nad Bebravou okamžite začala pátrať po páchateľovi podľa jeho opisu. Tohto spozorovala na ulici Záfortňa v Bánovciach nad Bebravou, kde sa muž dal na útek. Policajti ho dobehli a keďže bol agresívny i voči nim a kládol aktívny odpor, za použitia donucovacích prostriedkov muža spacifikovali a obmedzili na osobnej slobode,“ doplnila polícia.

Po zadržaní bola s agresívnym mužom vykonaná dychová skúška, ktorá skončila s výsledkom 1,46 promile alkoholu. Motív svojho konania podľa vyjadrenia polície muž nevysvetlil.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu