So zatúlanými exotmi v Trenčianskom kraji sa roztrhlo vrece. Neďaleko Trenčína sa špacíroval riadny skvost


Foto: So zatúlanými exotmi v Trenčianskom kraji sa roztrhlo vrece. Neďaleko Trenčína sa špacíroval riadny skvost
Galéria: 5 fotiek
Foto: Marián Michalko

Po poľnej ceste v obci neďaleko Trenčína si vykračoval nezvyčajný tulák. „Tak toto tu u nás ešte nebolo,“ informovala obec Chocholná-Velčice na svojich stránkach s tým, že už hľadali pána pre rôzne zvieratá, no o tom, že sa k nim zatúla takýto „exot“ sa im ani len nesnívalo.

Ako obec ďalej uviedla, hľadali majiteľov pre stratených psíkov, mačky, dokonca  do Chocholnej-Velčíc zablúdil aj pštros, ale posledný nález im doslova vyrazil dych. Po poľnej ceste za Hôrkou si vykračovala korytnačka. „Kto vie koľko dní už putuje po našom katastri,“ doplnila obec.


Netrvalo dlho a korytnačku s túlavými topánkami spoznala vďaka príspevku, ktorý zverejnila obec na svojich stránkach, jej majiteľka. Tá prezradila, že korytnačka sa im stratila pred dvomi mesiacmi.

V Trenčianskom kraji nejde o prvý takýto prípad. V polovici mája policajti z Diaľničného oddelenia z Trenčína ratovali spolu s diaľničnou patrolou splašenú labuť, ktorá pobehovala po diaľnici.

Koncom júna tohto roku policajti z Nemšovej asistovali pri odchyte a bezpečnom vrátení koníka a ovečiek jeho majiteľovi.


Vodiči prechádzajúci po D1 neďaleko obce Ladce neverili začiatkom roka svojim očiam. Po diaľnici pobehovala lama, ktorá ušla z neďalekej farmy. Tú polícia odchytila a odovzdala svojmu majiteľovi.











Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu