Požiar v centre Trenčína pripravil o energiu 50 domov, jeden muž prestal dýchať


Foto: Požiar v centre Trenčína pripravil o energiu 50 domov, jeden muž prestal dýchať Foto: Facebook/Polícia SR – Trenčiansky kraj

Zatiaľ čo väčšina obyvateľov Trenčína žije v týchto dňoch hlavne najväčším slovenským festivalom, v centre mesta sa odohrala dráma. Na pozemku rodinného domu včera, v piatok 7. júla 2023, krátko pred 18:00 hod. vypukol požiar spôsobený vypaľovaním trávy. 

Oheň sa objavil na dvoch rôznych miestach naraz, pričom majiteľom bolo po chvíli jasné, že nie je v ich silách ho uhasiť. Požiar rýchlo postupoval a rozšíril sa aj na elektrické vedenie, ktoré sa po chvíli pretrhlo. Privolaní policajti okamžite uzavreli priľahlú ulicu a okolie, keďže visiace káble boli pod prúdom. 

Na dvore domu, kde požiar vznikol, upadol do bezvedomia 48-ročný muž potom, ako sa nadýchal škodlivých splodín. „Muž najskôr ťažko dýchal, nereagoval, neskôr sa začal dusiť zvratkami. Potom zrazu dýchať prestal a začal modrieť,“ opisujú vypätú situáciu trenčianski policajti v príspevku na sociálnej sieti.


Príslušníci policajného zboru Marcel Spaček, Martin Bulko a Ondrej Krištof zachovali duchaprítomnosť a poskytli mužovi bezodkladnú lekársku starostlivosť. Ten vďaka ich pomoci začal po chvíli znovu dýchať, načo si ho prevzala posádka sanitky. Policajti potom pokračovali v zaisťovaní požiaru a koordinovaní zložiek. 

Oheň poškodil aj susednú budovu materskej škôlky a auto, ktoré stálo v blízkosti zaparkované. Následkom pretrhnutia vedenia sa asi 50 domácností ocitlo bez elektrickej energie. V súvislosti s touto udalosťou začala polícia viesť trestné stíhanie vo veci trestných činov všeobecné ohrozenie a poškodzovanie všeobecne prospešného zariadenia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu