FOTO: Župa zahájila modernizáciu ciest v Trenčianskom kraji za 3 milióny eur, nezaobíde sa bez obmedzení


FOTO: Župa zahájila modernizáciu ciest v Trenčianskom kraji za 3 milióny eur, nezaobíde sa bez obmedzení
Galéria: 8 fotiek
Foto: Facebook/Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčiansky samosprávny kraj dnes 4. júla uverejnil plán modernizácie dvadsiatich úsekov ciest II. a III. triedy na území kraja. Celková investícia do opravy cestných komunikácií v hodnote približne 3,2 miliónov eur je financovaná z rozpočtu Trenčianskej župy. Na dokončenie opráv a odovzdanie všetkých úsekov pod vedením stavebnej spoločnosti Eurovia bolo stanovených 14 kalendárnych dní.

Rekonštrukcia bola oficiálne spustená v obci Hôrka nad Váhom za prítomnosti trenčianskeho župana, riaditeľa Správy ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja a zástupcu spoločnosti Eurovia, ktorá je zhotoviteľom prác.

Tento rok sme na základe Plánu súvislých opráv ciest vybrali 20 úsekov v celkovej dĺžke približne 18 kilometrov. Až takmer tretina, 6 kilometrov, sa bude rekonštruovať v okrese Nové Mesto nad Váhom,“ uviedol predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška na oficiálnej webstránke samosprávy.


Jaroslav Baška zároveň informoval, že na kofinancovanie štyroch úsekov ciest podstupujúcich rekonštrukciu z Interreg-u kraj vyčlenil 8,5 miliónov eur. Celkovo tak bude do konca roka 2023 v Trenčianskom samosprávnom kraji zrekonštruovaných viac ako 70 kilometrov ciest presahujúcich hodnotu 70 miliónov eur.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu