Na stavenisku v Handlovej sa zrútil oporný múr a zosunula sa pôda. Obyvateľov bytovky museli evakuovať


Foto: Na stavenisku v Handlovej sa zrútil oporný múr a zosunula sa pôda. Obyvateľov bytovky museli evakuovať Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Na stavenisku v Handlovej došlo v piatok 30. júna približne o 20:00 hod k zrúteniu oporného múru a zosuvu pôdy. Obyvateľov bytovky v blízkosti staveniska museli evakuovať. K udalosti došlo na ulici Okružnej. 

„Podľa doteraz zisteného, oporný múr najskôr začal praskať a po pár sekundách sa zrútil, čím došlo k zosuvu pôdy svahu,“ informuje trenčianska polícia v príspevku na sociálnej sieti.

Našťastie neboli zranené žiadne osoby. Nad oporným múrom sa nachádzajú stromy a chodník pre peších. Tento chodník vedie k záhradkárskej osade a železničnej trati. Polícia zabezpečila zákaz vstupu na toto miesto, rovnako bola prerušená aj vlaková doprava v smere Handlová - Prievidza. 


„V blízkosti staveniska sa nachádza bytový dom. Bolo rozhodnuté o evakuácii všetkých jeho obyvateľov z dôvodu, že mohlo dôjsť k narušeniu statiky domu,“ dodáva polícia v príspevku. 

Bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecné ohrozenie. Okolnosti a príčiny udalosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu