FOTO: Zastavili vás trenčianski policajti? Môžu vás vyskúšať z poskytovania prvej pomoci


FOTO: Zastavili vás trenčianski policajti? Môžu vás vyskúšať z poskytovania prvej pomoci
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

V Trenčianskom kraji prebieha od včera 27. júna akcia Záchranár, kde sú vodiči policajnými zložkami vyzvaní preukázať svoje znalosti o poskytovaní prvej pomoci. Polícia v spolupráci so Slovenským Červeným krížom chce takýmto spôsobom otestovať vodičov motorových vozidiel, či vedia v prípade dopravnej nehody adekvátne postupovať pri pomoci osobe v bezvedomí.

Cieľom tejto akcie je najmä zvyšovanie povedomia vodičov o poskytovaní prvej pomoci a preverení úrovne vedomostí vodičov z jej poskytovania,“ zverejnili policajti Trenčianskeho kraja v príspevku na sociálnej sieti. Vodiči budú mať na mieste možnosť vyskúšať si zásady prvej pomoci aj za prítomnosti členov Červeného kríža.

Spoločná akcia Záchranár prebieha až do nedele 2. júla, a to nielen v Trenčianskom kraji, ale aj na území celého Slovenska. Polícia zároveň prízvukuje, že za poskytnutie prvej pomoci sa považuje aj zavolanie na tiesňovú linku 112 alebo 155, kde operátor vyhodnotí situáciu a na miesto udalosti vyšle potrebné záchranné zložky.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu