Letnú sezónu dnes otvára najikonickejšie kúpalisko v Trenčianskom kraji


Foto: Letnú sezónu dnes otvára najikonickejšie kúpalisko v Trenčianskom kraji Foto: FB/Kúpele Zelená žaba

Jedna z výrazných dominánt kúpeľného mesta na Považí otvára brány pre svojich návštevníkov. Legendárne kúpalisko Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach štartuje v sobotu dopoludnia letnú sezónu.

Kúpalisko je príkladom dokonalej symbiózy architektúry a prírody, do ktorej je včlenená. Môžete sa tešiť na jedinečné funkcionalistické a dizajnové kúpalisko, detský bazén a ihriská, antikorový bazén s rôznymi wellness prvkami, VIP zónu s vlastným bazénom a vírivkou ako aj multifunkčné športové ihrisko,“ doplnilo kúpalisko na svojich stránkach.

Jedinečné funkcionalistické kúpalisko Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach navrhol v 30. rokoch minulého storočia brniansky architekt Bohuslav Fuchs. Dokončili ho v roku 1937 a na jeho slávnostnom otvorení sa zúčastnil aj vtedajší československý prezident Edvard Beneš.

Základná myšlienka autorovho urbanistického návrhu mesta bola snaha o zatraktívnenie polohy mesta rozšírením kúpeľov do nových slnečných polôh na terase južného svahu Teplickej vrchoviny. Je technickým unikátom a je zapísané v zozname pamiatok. Kúpalisko je príkladom dokonalej symbiózy architektúry a prírody, do ktorej je včlenená.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu