FOTO: Do trenčianskych ulíc mieria Divné veci s bohatým divadelným programom


FOTO: Do trenčianskych ulíc mieria Divné veci s bohatým divadelným programom
Galéria: 7 fotiek
Foto: divneveci.sk

Do prostredia Trenčína zavíta po prvýkrát v sobotu 24. júna divadelný festival medzinárodnej autorskej tvorby pod názvom Divné veci. Tradične sa festival uskutoční aj v meste Stará Turá, kam sa presunie v nedeľu 25. júna. V poradí je to 9. ročník podujatia, ktorého predstavenia fungujú na princípe tvorivého interaktívneho dialógu s miestnymi obyvateľmi.

Umelci si každoročne vyberajú netradičné lokality na ukážku svojho divadelného, tanečného či hudobného umenia. Tohtoročné interaktívne vystúpenia v Trenčíne prebehnú na miestach, ako je napríklad kaviareň Coffee Sheep, Piaristický kostol svätého Františka Xaverského, Galéria Miloša Alexandra Bazovského, Klub Lúč, Centrum pre rodinu a Verejná knižnica Michala Rešetku.

Niektoré obrazy či performancie sú súčasťou cukrárne či uličky. Je fascinujúce, ako umelci dokážu prepojiť priestor s divákom, vtrhnúť mu do každodennej reality a vytrhnúť jeho vnímanie zo stereotypu,“ dodáva hlavná organizátorka festivalu Monika Haasová.


Festival sa okrem šírenia divadelnej osvety tiež zameriava na workshopy a prednášky, ktoré sa dotýkajú environmentálnych tém. Nesmie chýbať ani každoročné sadenie festivalového stromu.

Podujatie štartuje už zajtra, preto nezmeškajte príležitosť užiť si umenie na nevšedných miestach s pestrým programom, ktorý je dostupný aj na oficiálnej webstránke Festivalu Divné veci. Celodenný lístok na festival stojí 12 eur a vstupenky sú dostupné na webovej stránke predpredaj.sk.


Miesto: Trenčín a Stará Turá
Dátum: 24.06.2023 - 14:00    25.06.2023 - 22:00





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu