FOTO: V Trenčíne pribudne nová mobilná zeleň a lavičky v rámci 152-tisícového projektu


FOTO: V Trenčíne pribudne nová mobilná zeleň a lavičky v rámci 152-tisícového projektu
Galéria: 4 fotky
Foto: trencin.sk

Na Palackého ulici v Trenčíne začala od dnešného dňa (20. júna) pribúdať nová zeleň vo veľkých mobilných kvetináčoch. Ide najmä o stromy, ktoré postupne doplnia aj kríky muchovníka s jedlými plodmi, trvalé okrasné rastliny a letničky. Realizácia zelenšieho prostredia začala v rámci projektu spojeného s výstavbou cyklotrasy. Tento projekt bol finančne podporený Európskou úniou.

Z vlastných zdrojov mesta naň bolo vynaložených 5 percent, čo je takmer 8-tisíc eur, spolufinancovanie je vo výške 85 percent z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a 10 percent zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Na celý projekt bolo vyčlenených takmer 152-tisíc eur,“ uviedlo mesto Trenčín na svojom oficiálnom webe.

Celkovo v danej lokalite pribudne 58 kusov kvetináčov pre stromy, kry a trávy spolu s novými lavičkami, ktoré budú osadené v priebehu budúceho týždňa. Takto sa opticky oddelia pruhy pre cyklistov od chodníkov určených pre chodcov. Zároveň budú vymenené aj staré smetné koše za nové. V budúcnosti však plánuje mesto Trenčín túto ulicu zrevitalizovať v ešte väčšej miere.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu