V Myjave práve prebieha medzinárodný folklórny festival, hlavný program začne večer


Foto: V Myjave práve prebieha medzinárodný folklórny festival, hlavný program začne večer Foto: mffmyjava.sk

V meste Myjava práve prebieha 63. ročník Medzinárodného folklórneho festivalu Myjava 2023. Z dôvodu konania jarmoku bolo dnes 17. júna 2023 dopoludnia centrum mesta uzavreté pre akúkoľvek dopravu. 

Na programe sú počas celého trvania podujatia rozprávkové predstavenia pre najmenších, ľudové rozprávania, tvorivé dielne, tanečné školy, koštovky a od 16:00 hod. aj vystúpenia v amfiteátri. „Tie otvorí Súťaž ľudových hudieb o Cenu Samka Dudíka a po nej bude nasledovať program Semiačka z Tekova, film Slamienkar a tanečná škola pre celý areál Tancuje celá Myjava,“ informuje usporiadateľ na oficiálnej stránke festivalu. 

Dnešný hlavný program začne o 19:40 hod. Jeho súčasťou bude vystúpenie súborov z Českej republiky, Bosny a Hercegoviny, Južnej Kórey a Nepálu. Pokračovať budú účinkujúci zo Šale, Bratislavy, Považskej Bystrice, Banskej Bystrice či Bardejova pásmom nazvaným Pri mľiňe. Večerný program nakoniec zavŕšia folklórne zoskupenia z Trenčína, Nového Mesta nad Váhom, Piešťan, Skalice a Bolešova predstavením Znovuzrodenie o 22:10 hod.

Počas celého dňa premáva kyvadlová doprava zabezpečovaná autobusmi SAD Trenčín medzi areálom Trnovce, centrom Myjavy a Turou Lúkou. Návštevníci sa do Myjavy môžu doviezť aj parným vlakom, ktorý premáva dnes a zajtra v nedeľu 18. júna 2023. Harmonogram odchodov vlaku a podrobnejší program nájdete TU.


Miesto: Mesto Myjava
Dátum: 17.06.2023 - 09:00    23:59



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu