Na prievidzskej Svätoplukovej ulici pokračuje rekonštrukcia cesty, uzavretá bude do konca augusta


Foto: Na prievidzskej Svätoplukovej ulici pokračuje rekonštrukcia cesty, uzavretá bude do konca augusta Foto: Facebook/Mesto Prievidza

Mesto Prievidza začalo už 5. júna dvojfázovú rekonštrukciu cesty, ktorá spočíva v spevnení plôch určených na kolmé parkovanie osobných motorových vozidiel. Ide celkovo o opravu 14 parkovacích miest vo vnútrobloku na Svätoplukovej ulici pri bytovom dome číslo 88.

Pôvodné šírkové rozmery parkovacích miest boli totiž pre motorové vozidlá nevyhovujúce, a tak prvá fázu projektu zahŕňa rozšírenie už existujúcej miestnej komunikácie v šírke približne 1,4 metra.



V nasledujúcej druhej fáze projektu dôjde k oprave miestnej komunikácie, ktorá slúži ako prístup k týmto parkovacím miestam, v dĺžke približne 110 metrov. 

Z dôvodu realizácie prác na spevnených plochách dochádza k úplnej uzávierke miestnej cesty. Prosíme preto obyvateľov o rešpektovanie dočasného dopravného značenia,“ žiada svojich obyvateľov mesto Prievidza v príspevku na sociálnej sieti.

Stavebné práce budú stáť približne 95-tisíc eur a plánované dokončenie tejto rekonštrukcie je najneskôr do konca augusta tohto roku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu