V Novom Meste nad Váhom otvoria unikátnu výstava poštových známok s biblickými motívmi


Foto: V Novom Meste nad Váhom otvoria unikátnu výstava poštových známok s biblickými motívmi Foto: Facebook/Trenčianske múzeum

Trenčianske múzeum pozýva záujemcov na vernisáž, ktorú organizuje vo svojej pobočke v Podjavorinskom múzeu v Novom Meste nad Váhom. Ide o otvorenie výstavy Biblické príbehy na poštových známkach – Zo súkromnej zbierky Jochanana Schwarza, ktorá sa uskutoční dňa 15. júna 2023 o 17:00 hod.

Unikátna výstava poštových známok s biblickými motívmi sa koná pri príležitosti konania tretieho ročníka Festivalu židovskej kultúry. Návštevníkom bude prístupná od 15. júna 2023 do 8. septembra 2023. 

Základom vystavenej kolekcie je rozsiahla zbierka izraelského zberateľa a fotografa Jochanana Schwarza, ktorá bude sprístupnená prostredníctvom reprodukcií. Tie budú doplnené o niekoľko tematicky príbuzných originálov známok zapožičaných z Poštového múzea v Banskej Bystrici.

Kolekcia Jochanana Schwarza bola v minulosti prezentovaná na medzinárodných súťažiach zberateľov známok poriadaných v Jeruzaleme a získala viacero významných ocenení,“ dopĺňa múzeum v príspevku na sociálnej sieti. Návštevníci majú jedinečnú príležitosť zoznámiť sa s historickými materiálmi, ktoré si vysoko cenia študenti aj akademici. 


Miesto: Podjavorinské múzeum, Nové Mesto nad Váhom
Dátum: 15.06.2023 - 17:00    08.09.2023 - 16:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu