Ďalšia skupina profesionálov je pripravená posúvať kultúru v Trenčíne na vyššiu úroveň


Foto: Ďalšia skupina profesionálov je pripravená posúvať kultúru v Trenčíne na vyššiu úroveň Foto: Facebook/Trenčín 2026

Trenčín bol minulý rok vyhlásený za európske hlavné mesto kultúry pre rok 2026. Tento titul prinesie regiónu mnoho príležitostí pre rozvoj a prezentáciu umeleckej scény. Súčasťou príprav na rok 2026 sú aj rozsiahle rekonštrukcie a úprava infraštruktúry, no taktiež vzdelávanie domácich profesionálov z oblasti kultúry.

Začiatkom júna 2023 bolo ukončené už druhé kolo kurzu Runway, ktorý je zameraný na zvyšovanie kompetencií v oblasti kultúrneho manažmentu. Jeho absolventi sú teraz vyzbrojení novými vedomosťami, vďaka ktorým môžu pozdvihovať miestnu kultúrnu scénu. Kurz sa konal po prvýkrát v januári 2023 a prípadní záujemcovia majú stále možnosť prihlásiť sa na tretie kolo, ktoré sa bude konať na jeseň. 

Ak pracujete v kultúre, táto príležitosť je vám šitá na mieru,“ vysvetľujú organizátori v príspevku na sociálnej sieti. Kurz je zameraný na rozvoj kompetencií ako strategické plánovanie, zapájanie publika, organizovanie podujatí a leadership. 

Organizátori pokračujú v plnení výziev, ktoré so sebou prináša titul hlavného mesta kultúry. Ide totiž o jedinečnú príležitosť prezentovať svetu miestnu komunitu, históriu a identitu. Pozitívny efekt na kultúrny život v meste by mal pretrvať aj dlho po uplynutí roku 2026.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu