Myjavský folklórny festival spôsobí budúci týždeň vodičom značné dopravné obmedzenia


Foto: Myjavský folklórny festival spôsobí budúci týždeň vodičom značné dopravné obmedzenia Foto: myjava.sk

Mesto Myjava vyzýva vodičov a majiteľov motorových vozidiel, aby od piatka 16. júna od 20:00 hod. neparkovali na parkoviskách v centre mesta na Námestí M. R. Štefánika a pri rieke Myjava. Dôvod mesto zverejnilo na svojej oficiálnej stránke, a tým sú prípravy na sobotňajší jarmok, ktorý bude súčasťou 63. Medzinárodného folklórneho festivalu Myjava 2023 (MFF Myjava).

S organizáciou folklórneho festivalu sú každoročne spojené dopravné obmedzenia a nárast motorových vozidiel v celom meste. Vodiči zmeny najväčšmi pocítia počas sobotňajšieho jarmoku, ktorý sa koná na myjavskom námestí. 

Mestská polícia Myjava zároveň oznamuje, že v sobotu 17. júna bude v čase od 6:00 hod. do 14:00 hod. uzavreté Námestie M. R. Štefánika pre akúkoľvek dopravu vrátane komunikácie pri rieke Myjava z dôvodu konania jarmoku a sprievodu folklórnych súborov v rámci MFF Myjava 2023.

Doprava bude v tomto čase presmerovaná na Partizánsku ulicu, Ulicu 1. mája, Staromyjavskú ulicu a Pirte v oboch smeroch,“ upozorňuje vodičov mestská polícia a zároveň žiada o rešpektovanie dopravného značenia. V rovnakom čase bude platiť aj zákaz státia na Partizánskej ulici od kultúrneho domu smerom k predajni Lidl.


Parkoviská pre návštevníkov festivalu budú na Marečkovej ulici, od križovatky Hurbanovej ulice s Moravskou ulicou po križovatku Hurbanovej ulice so Staromyjavskou ulicou a na Moravskej ulici po križovatku Moravskej ulice s Hurbanovou ulicou,“ upresňuje možnosti parkovania mesto Myjava.

Ďalšie parkovacie miesta budú za malý poplatok k dispozícii pri areáli Trnovce. Budú riešené na trávnatých plochách pri festivalovom areáli.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu