VIDEO: Pandy červené v bojnickej zoo majú za sebou dlho očakávané prvé zoznámenie


Foto: VIDEO: Pandy červené v bojnickej zoo majú za sebou dlho očakávané prvé zoznámenie Foto: Tomáš Hulík

V apríli tohto roka získala Národná zoologická záhrada Bojnice samicu pandy červenej. Rozhodlo sa tak po rokovaní s koordinátorom pre tento druh. Mladá samica má približne 11 mesiacov a na naše územie pricestovala zo slovinskej zoo Ljubljana.

Bambu bola do expozície pandy červenej vypustená v utorok 6. júna. Celý deň tak mala priestor skúmať svoj nový domov. O deň neskôr v stredu 7. júna sa k nej po prvýkrát pripojil aj samec Mao. Hneď na začiatku prebrala iniciatívu Bambu.

Všetci sme v napätí čakali, čo sa bude diať. Osemročný Mao má tak trochu introvertnú povahu a ani nie ročná Bambu je zase dosť hravá.“ zverejnila bojnická zoo v príspevku na sociálnej sieti.

Ich prvé stretnutie nakoniec dopadlo celkom úspešne. Momentálne tak návštevníci zoologickej záhrady môžu vidieť tento pár v expozícii pandy červenej hneď pri vchode do Zoo Bojnice. Pôvodne boli v tejto expozícii dva samce. Starší z nich však kvôli zhoršenému zdravotnému stavu minulý rok uhynul.


Z tohto dôvodu sme sa začali zaujímať o možnosť získať do chovu samicu, čo sa nám napokon podarilo,“ uviedol vedúci zoologického úseku Národnej zoologickej záhrady Bojnice Andrej Duchoň.

Viac informácií o novej obyvateľke zoologickej záhrady tiež nájdete na webovej stránke Zoo Bojnice. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu