VIDEO: Búrky spôsobili v Zemianskom Podhradí značné škody. Na pomoc dorazila aj hasičská jednotka


Foto: VIDEO: Búrky spôsobili v Zemianskom Podhradí značné škody. Na pomoc dorazila aj hasičská jednotka Foto: Hasiči Zemianske Podhradie

V dôsledku intenzívnych zrážok došlo podvečer 8. júna k záplavám, ktoré si vyžiadali zásah hasičských zložiek v obci Zemianske Podhradie. Hasiči boli povolaní na základe žiadosti o pomoc s odstraňovaním následkov počasia. 

Na zásah boli vyslaní šiesti príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Nového Mesta nad Váhom s dvomi zásahovými vozidlami a riadiaci dôstojník z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne,“ bližšie informuje podplukovník Marián Petrík.

Po príchode na miesto udalosti a následnom prieskume bolo zistené, že dažďová voda, ktorá stekala z okolitých kopcov a polí, postupne zaplavila miestnu komunikáciu, ako aj niekoľko dvorov rodinných domov.

Profesionálni hasiči v spolupráci s členmi DHZO Zemianske Podhradie postupne prečisťovali odvodňovací kanál. Po opadnutí vody sa spolu s miestnymi obyvateľmi podieľali pri odstraňovaní následkov, ktoré spôsobilo nepriaznivé počasie.


Počas udalosti sa nikto nezranil a taktiež nebola potrebná ani evakuácia obyvateľov,“ zdôrazňuje Marián Petrík.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu