Stredné Považie zasiahnu intenzívne zrážky. Meteorológovia vyhlásili výstrahu 2. stupňa


Foto: Stredné Považie zasiahnu intenzívne zrážky. Meteorológovia vyhlásili výstrahu 2. stupňa Foto: András Juhos

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) aktuálne vydáva meteorologické a hydrologické výstrahy 2. stupňa. V rámci Trenčianskeho kraja ide o okresy Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Ilava, Púchov a Považská Bystrica.

Intenzívne zrážky počas nasledujúcich dní môžu opäť priniesť povodňové javy na vodných tokoch aj mimo nich, preto dbajte na svoju bezpečnosť.

Vzhľadom na nasýtenie povodí predchádzajúcimi zrážkami je nutné počítať s možnosťou ďalších lokálnych výrazných vzostupov vodných hladín, aj s dosiahnutím stupňov povodňovej aktivity, a to predovšetkým na menších tokoch,“ ozrejmuje situáciu SHMÚ v príspevku na sociálnej sieti.


Pri intenzívnych zrážkach môže dôjsť k sprievodným povodňovým javom. Ide najmä o stekanie vody zo svahov, zosuv svahov, zatopenie pivníc a suterénov, podchodov, podjazdov, podmytie cestných komunikácií a podobne. Situácia sa môže skomplikovať hlavne vo väčších mestách.

Na oficiálnej stránke SHMÚ nájdete aj presné odporúčania, ako konať v prípade vzniku povodne. Rešpektujte pokyny príslušných orgánov a chráňte predovšetkým svoje zdravie a až potom majetok.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu