Po Ružomberku berú medvede útokom aj ďalší cintorín. Tentokrát na hornej Nitre


Foto: Po Ružomberku berú medvede útokom aj ďalší cintorín. Tentokrát na hornej Nitre Foto: ilustračné foto: archív Jaroslav Slašťan

Rovnaké problémy ako Ružomberok, hlási aj obec v okrese Prievidza. Podobne ako na Liptove, aj v obci Chrenovec - Brusno šarapatí v blízkosti cintorína medveď. Ten si ale na rozdiel od liptovských maškrtníkov v Ružomberku, ktorých lákajú prísady v sviečkach, pochutnáva na mede.


Hornonitrianska obec Chrenovec - Brusno vyzýva obyvateľov, ako aj návštevníkov na zvýšenú opatrnosť. „Vážení občania, žiadame Vás o zvýšenú opatrnosť pri vychádzkach na lúky nad chrenovským cintorínom. Tento týždeň tam bol zaznamenaný pohyb medveďa, ktorý porozbíjal úle pre včely,“ uverejnila obec na svojich stránkach.

Vedenie obce ďalej doplnilo, že prípad bol nahlásený patričným orgánom orgány, ktoré sa ním zaoberajú. Upozornilo aj majiteľov psov aj na ďalšie hroziace nebezpečenstvo. „Upozorňujeme, aby ste pri vychádzkach do extravilánu nepúšťali psov na voľno, pretože v trávnatom poraste môže byť ukrytá diviačia zver, ktorá v prípade ohrozenia má snahu na psov zaútočiť,” uzavrela obec.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu