Myjavskí hasiči obsadili škôlku v obci Poriadie. S deťmi si precvičili ostrý zásah


Foto: Myjavskí hasiči obsadili škôlku v obci Poriadie. S deťmi si precvičili ostrý zásah
Galéria: 4 fotky
Foto: archív obec Poriadie

Tri mesiace plánovania a príprav sa dnes premenilo na realitu. Ako informoval starosta obce Poriadie Martin Pražienka na sociálnej sieti, v dopoludňajších hodinách prebehlo v Materskej škole Poriadie taktické cvičenie Hasičského a záchranného zboru Myjava. „Toto cvičenie bolo plánované na tento dátum už 3 mesiace a už sa nedalo zrušiť,“ upresnil starosta obce.


Cieľom taktického cvičenia hasičov v budove materskej školy, bol zásah v zadymenom priestore s podozrením na požiar. „Bol vyhlásený poplach, evakuácia detí a požiar nahlásený na tiesňovú linku 112. Deti boli evakuované do vonkajších priestorov s tým, že v budove zostali dvaja figuranti - pani učiteľka a jeden žiak, ktorých mali členovia HaZZ Myjava nájsť a vyniesť von,“ opísal priebeh cvičenia M. Pražienka.

Podľa slov starostu Poriadia si deti cvičenie hasičov užili, všetko prebehlo v poriadku a deti mali zážitok. „Tieto cvičenia sú dôležité, nakoľko nikdy nevieme čo sa môže stať. Detičky postupovali výborne, poslúchali pokyny pani učiteľky a hasičov. Ospravedlňujeme sa za komplikácie, ale z dôvodu, aby malo cvičenie význam, vedel o ňom iba starosta obce a riaditeľka materskej školy,“ uzavrel Martin Pražienka.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu