Známe pútnické miesto pri Trenčíne opäť hostí sympózium ORA ET ARS SKALKA 2023


Foto: Známe pútnické miesto pri Trenčíne opäť hostí sympózium ORA ET ARS SKALKA 2023 Foto: archív Farnosť Skalka nad Váhom

Ako prezradila hovorkyňa mesta Trenčín, najstaršie pútnické miesto na Slovensku, starobylá Skalka pri Trenčíne  prijala skupinu literárnych a výtvarných umelcov zo Slovenska i zahraničia už po 16-ty raz. „Počas tohto týždňa do soboty 10. júna 2023 budú tvoriť svoje diela v areáli Malej a Veľkej Skalky, najmä však v interiéri a exteriéri novopostaveného pútnického domu na Malej Skalke,“ doplnila E. Ságová.

Medzinárodné výtvarno-literárne sympózium ORA ET ARS – SKALKA podľa slov hovorkyne mesta vzniklo k úcte a podpore Skalky pri Trenčíne a jeho neopakovateľného “genius loci”. „Je tiež venované stále aktuálnemu odkazu benediktínskych mníchov a pustovníkov zo Skalky a hlavných patrónov Nitrianskej diecézy svätému Andrejovi-Svoradovi a svätému Beňadikovi,“ pokračovala E. Ságová s tým, že sympózium sa koná vždy v júni v areáli Malej a Veľkej Skalky pri Trenčíne a uskutočňuje sa so súhlasom nitrianskeho biskupa. Viliama Judáka.

Medzi účastníkmi sympózia sú umelci nielen zo Slovenska, ale aj z Českej republiky, Španielska, či Arménska.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu