Fakultná nemocnica v Trenčíne získala novú prístrojovú posilu. U pacientov odhalí možné ochorenie pľúc


Foto: Fakultná nemocnica v Trenčíne získala novú prístrojovú posilu. U pacientov odhalí možné ochorenie pľúc Foto: Facebook/Fakultná nemocnica Trenčín

Pracovisko funkčnej diagnostiky vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne obohatí svoju pľúcnu ambulanciu o nový prístroj bodypletizmograf, ktorý umožňuje vykonanie kvalitnejšej diagnostiky možného ochorenia pľúc.

Vyšetrenie sa vykonáva v špeciálnej bodypletyzmografickej kabíne, ktorá je vzduchotesná. Realizuje špecializované pľúcne vyšetrenia ako celotelovú bodypletizmografiu, ktorá sleduje pľúcne funkcie či stav pľúcneho tkaniva v tele a meria hodnoty všetkých pľúcnych objemov a kapacít. 

Prístroj ponúka aj možnosť najnovšej diagnostiky alergickej astmy či spirometrické vyšetrenia, kde sa ukáže aktuálny stav dýchacích ciest. Dokáže zmerať aj difúznu kapacitu pľúc, čiže schopnosť kyslíka prenikať do krvného obehu. 

„Vyšetrenie je hradené zo zdravotného poistenia,“ oznamuje trenčianska nemocnica v príspevku na sociálnej sieti.  

 


Na vyšetrenie sa môžete objednať na zverejnenom čísle pľúcnej ambulancie: 032/656 67 53. Volanie je obmedzené výlučne na pracovné dni od 13:00 hod. do 15:00 hod.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu