VIDEO: Pocta pre najväčšieho fanúšika Porsche: Od modelov k skutočným tátošom


Foto: VIDEO: Pocta pre najväčšieho fanúšika Porsche: Od modelov k skutočným tátošom
Galéria: 15 fotiek
Foto: Marián Michalko

U bratislavského výrobcu automobilov revali v sobotu popoludní nadupané motory. Testovacou dráhou sa preháňali výkonné stroje so špičkovými šoférmi. Na sedadle spolujazdca si niektoré z nich vyskúšal aj najväčší slovenský zberateľ modelov áut Porsche Roman Maleček. Toho pozvali priamo do centra výroby športových tátošov v Bratislave.

Krátko po pol druhej popoludní sa v areáli firmy otvorili brány pre výnimočného hosťa z obce neďaleko Bánoviec nad Bebravou. „Toto je pekná príležitosť pozvať vás k nám. Naozaj na poslednú chvíľu, už sme uzatvárali program, ale dúfala som, že sa to podarí, splniť vám váš sen. Som rada, že sa to podarilo zorganizovať,“ prihovorila sa Romanovi Malečkovi hovorkyňa automobilky v Bratislave Lucia Kovarovič Makayová.


Nadšený zberateľ, ktorý ma svojej zbierke takmer 500 modelov automobilov Porsche, v sprievode svojej manželky Kataríny, syna a vnuka nasadol rovno do jednej vlajkových lodí nadnárodného koncernu so stovkami koní. Ako prezradil, ani sa mu o takej príležitosti nesnívalo. „Volal mi syn, ocino sedíš, tak si sadni. Začal mi hovoriť, že idem do Porsche. Celú zimu som počúval, že nikam nechodíme a zrazu sme tu,“ prezradil s úsmevom R. Maleček.

Po krátkej, no za to intenzívnej jazde na testovacom okruhu športových aút nešetril R. Maleček slovami chvály na vodiča luxusného tátoša. „Nemám slov, to sa musí zažiť, tí chalani to majú v ruke, bolo to famózne,“ prezradil dojatý zberateľ a jedným dychom dodal, že na prvej jazde ho ale trochu šetrili. „To auto dokáže oveľa viac, ale bolo to skvelé,“ pokračoval s úsmevom.



Svoje slová mohol vziať späť nadšený zberateľ už o malú chvíľu. Skúsení vodiči bratislavskej automobilky s ním prevetrali na testovacej dráhe tri plnokrvné športiaky. „To sa nedá radosťou ani porovnať s tým, čo som doteraz jazdil. Tá fyzická bolesť, keď zabralo, preraďovalo, tak ma to tlačilo do sedačky, neviem, či každého, ja už som po záruke,“ pokračoval dojatý Roman Maleček s tým, že si vychutnával nielen samotnú rýchlosť ale aj famózne brzdenie.

Na sedadlo spolujazdca sa do jedného z nadupaných áut posadila aj jeho manželka Katarína. Tá hneď po jazde prezradila, že sa vôbec nebála. „Bol to zážitok, som taká hrdá na seba, že som si tam sadla,“ povedala Katarína Malečková.

Na záver sipripravili pre najväčšieho slovenského zberateľa ešte jedno prekvapenie. V jeho zbierke skončí ďalší model, ktorý mu venovala samotná automobilka. Ako prezradil dojatý R. Maleček, zberateľa s takmer 500 modelmi, je už ťažké prekvapiť, im sa to však podarilo.  Model luxusného športiaku bude mať podľa jeho slov čestné miesto v jeho zbierke, spolu s plaketou, ktorú mu na pamiatku vyrobili zamestnanci automobilky.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu