Cyklista s tromi promile spadol pri Ilave pod auto. Vyviazol len s ľahkými zraneniami


Foto: Cyklista s tromi promile spadol pri Ilave pod auto. Vyviazol len s ľahkými zraneniami Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Vo štvrtok 1. júna boli leteckí záchranári privolaní k zranenému cyklistovi v okrese Púchov. K nehode došlo na ceste medzi obcami Lednické Rovne a Horovce, kde 62-ročný muž jazdil na bicykli bez prilby a pod vplyvom alkoholu. 

Cyklista počas jazdy náhle prešiel od krajnice k stredovej deliacej čiare, zatiaľ čo sa ho vodička Audi pokúšala bezpečne obísť. Napriek snahám sa jej nepodarilo vyhnúť zrážke a muža na bicykli zachytila pravým predným rohom vozidla. Cyklista po páde na zem utŕžil hrozivo pôsobiace zranenie hlavy. 

Napriek vážne vyzerajúcim zraneniam hlavy bol cyklista schopný vykonať dychovú skúšku, ktorá skončila s výsledkom 3,15 promile alkoholu. Dychová skúška vodičky Audi bola negatívna,“ opisuje trenčianska krajská polícia v príspevku na sociálnej sieti.

Vzhľadom na charakter nehody bol 62-ročný muž urýchlene prevezený leteckou záchrannou službou do nemocnice. Tam sa ukázalo, že utrpel len ľahké zranenia a podľa všetkého bude čoskoro úplne v poriadku. „Dá sa povedať, že v tomto prípade mal cyklista viac šťastia ako rozumu,“ skonštatovala polícia s tým, že dopravná nehoda je momentálne v štádiu šetrenia.


Polícia zdôrazňuje, že táto nehoda dopadla pre zraneného prekvapivo dobre a zásadne neodporúča jazdu na bicykli s vysokou hladinou alkoholu v krvi, navyše bez prilby. Týmto správaním môžete ohroziť seba, ale aj iných účastníkov cestnej premávky. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu