Ľudia berú polia v Moravskom Lieskovom útokom. Začal sa samozber jahôd


Foto: Ľudia berú polia v Moravskom Lieskovom útokom. Začal sa samozber jahôd
Galéria: 9 fotiek
Foto: Marián Michalko

Sladké jahody sa už červenajú. Pestovateľ a spracovateľ ovocia z Bielych Karpát v Moravskom Lieskovom zahájil ich prvý tohtoročný samozber. „Urobili sme všetko pre to, aby ľudia k nám radi prišli a dobre sa u nás cítili,“ povedala Alex Štoselová z moravskolieskovskej farmy s tým, že jahody boli celú zimu zakryté, aby nepomrzli a preto sú veľmi chutné.

Ako Alex Štoselová prezradila, cenu oproti minulému roku nezmenili. Pri samozbere si ľudia zaplatia 3 eurá za kilogram sladkých jahôd. „Náš prvý tohtoročný samozber dnes prebieha úplne prekrásne. Od rána sem chodia ľudia a zbierajú si sami jahody. Chcela by som im všetkým poďakovať, že si vzájomne skrášľujeme život,“ pokračovala A. Štoselová a jedným dychom dodala, že jahody budú postupne dozrievať aj na druhom väčšom poli. „Čaká nás ešte veľa takýchto dní, veľa jahôd a úžasnej chuti na jazyku,“ doplnila s úsmevom mladá farmárka.

Pekné slnečné dni sú doslova stvorené na pobyt na čerstvom vzduchu a prvý samozber si nenechalo ujsť množstvo ľudí. „Veľmi som sa tešil a už som sa nevedel dočkať, kedy konečne jahody dozrejú. Chodím sem každý rok, aj som si kvôli tomu dovolenku zobral v práci a prekvapím deti, keď sa vrátia zo školy, budú na nich čakať čerstvo nazbierané jahody,“ prezradil Roman z Trenčína.

Vlasta z neďalekého Nového Mesta nad Váhom prišla aj s vnúčatami. „Chodíme sem každý rok, vnúčence nešli ani do škôlky, tak sa tešili,“ prezradila Novomešťanka. Jej slová potvrdila ja Katka, ktorá prišla s dcérou až z Trnavy. „Sú tu veľmi milí ľudia, cítime sa tu úplne úžasne. Je to aj výhodné, majú férovú cenu, oproti tomu, čo za jahody pýtajú v obchode. Nielenže ušetríme, ale sme na aj na čerstvom vzduchu,“ dodala Katarína s tým, že z nazbieraných jahôd bude sladký džem.

Od piatku si bude možné na poliach v Moravskom Lieskovom aj kúpiť nazbierané jahody. Ich cena bude 5 eur za kilogram a platiť sa dá v hotovosti aj kartou. Nazbierať si jahody je možné každý deň od 06.00 hodiny do 18.00 hodiny.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu