Opitý cyklista v Nemšovej pritiahol pozornosť hliadky, nafúkal cez 2 promile


Foto: Opitý cyklista v Nemšovej pritiahol pozornosť hliadky, nafúkal cez 2 promile Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Včera 30. mája 2023 v popoludňajších hodinách si trenčianski policajti v obci Nemšová všimli cyklistu, ktorého spôsob jazdy napovedal, že nejazdí triezvy. Keď sa rozhodli skontrolovať ho, pokúsil sa im ujsť z dohľadu, čo sa mu však nepodarilo. Cyklista nakoniec nafúkal 2,31 promile alkoholu.

Trenčianski policajti pripomínajú, že pravidlá ohľadom požívania alkoholických nápojov platia podľa zákona aj pre vodičov nemotorových vozidiel. V prípade ich nedodržania hrozí cyklistovi pokuta v správnom konaní od 150 eur do 800 eur a v blokovom konaní alebo v rozkaznom konaní do 650 eur.

Výnimka platí len pre tých, ktorí jazdia v zastavanom území obce alebo po cestičke pre cyklistov. Množstvo alkoholu v ich organizme nesmie prekročiť hodnotu 0,24 mg/l (0,50 promile) vydýchnutého vzduchu. Mimo týchto území je tolerancia nulová,“ upozorňujú muži zákona v príspevku na sociálnej sieti.

V prípade, že ste sa na bicykli zastavili na pár pív a nemáte istotu, že ste neprekročili povolenú hranicu, policajti odporúčajú vrátiť sa domov pešo popri bicykli. Inak môžete svojou jazdou ohroziť nielen iných, ale hlavne seba. Vodiči nemotorových vozidiel a chodci sú totiž najzraniteľnejšími účastníkmi premávky. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu