Vodička v obci Sverepec vošla do cesty nákladnému autu, v dychu mala viac ako 3 promile alkoholu


Foto: Vodička v obci Sverepec vošla do cesty nákladnému autu, v dychu mala viac ako 3 promile alkoholu Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Považskobystrickí dopravní policajti v utorok 30. mája 2023 v popoludňajších hodinách zasahovali pri nehode, ktorú spôsobila 53-ročná vodička Škody Octavia. Tá prešla na ceste č. I/61 v obci Sverepec do protismeru, zatiaľ čo tadiaľ prechádzal nákladiak.

Na túto situáciu sa 41-ročný šofér nákladného vozidla Liaz snažil rýchlo zareagovať prudkou zmenou smeru jazdy. Kolízii sa mu už ale nepodarilo zabrániť a narazil do pravej prednej časti protiidúceho auta. Vodička napriek silnému nárazu utrpela len ľahké zranenia a vodič nákladiaku sa nezranil vôbec. 

Policajné zložky vykonali po príchode na miesto nehody kontrolu požitia alkoholických látok. U šoféra nákladného vozidla bol výsledok negatívny, avšak vodička Octavie nafúkala 3,13 promile. Svojim nezodpovedným správaním tak spôsobila na oboch vozidlách škodu vo výške zhruba 6 000 eur. 

Vodičku neminulo obvinenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a svoje konanie bude musieť vysvetľovať sudcovi, ktorý rozhodne aj o jej treste. Za tento skutok zákon ukladá trest odňatia slobody až na jeden rok,“ uviedla polícia Trenčianskeho kraja v príspevku na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu