Opitému vodičovi za rýchlu jazdu v obci pri Trenčíne hrozí pokuta do 800 eur a zákaz šoférovania na 3 roky


Foto: Opitému vodičovi za rýchlu jazdu v obci pri Trenčíne hrozí pokuta do 800 eur a zákaz šoférovania na 3 roky Foto: Facebook/Polícia SR – Trenčiansky kraj

V pondelok 29. mája 2023 neunikol pozornosti diaľničných policajtov šofér vozidla Audi 3. Na diaľnici D1 v okolí obce Kostolná v smere na Žilinu prekročil maximálnu povolenú rýchlosť pre tento úsek o 28 km/h. V rámci následnej prehliadky vysvitlo, že vodič pred cestou zároveň požil alkoholický nápoj.

Vykonaná dychová skúška skončila s výsledkom 0,22 mg/l alkoholu, čo predstavuje 0,46 promile. 39-ročnému vodičovi z Košíc bola ďalšia jazda zakázaná a na mieste mu bol zadržaný aj vodičský preukaz. V správnom konaní mu hrozí zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá do troch rokov a pokuta do 800 eur,“ uvádza Polícia Trenčianskeho kraja v príspevku na sociálnej sieti.

Bezpečnostné zložky avizujú, že naďalej budú pokračovať v dopravných kontrolách, keďže výskyt nezodpovedného správania na našich cestách stále neklesá. Za cieľ si dáva ochranu života a zdravia zodpovedných účastníkov cestnej premávky, a to snahou eliminovať opitých a bezohľadných šoférov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu